Varumärken

Frakter och leveranser

NUTRIWAY™ Lecithin E

NUTRIWAY™ Lecithin E

Den här produkten innehåller en ypperlig kombination av naturligt utvunna E-vitaminer och lecitin. Lecitin är ett naturligt utvunnet emulgeringsmedel för fettämnen.

Mer detaljer


378.00 Kr inkl. moms

4042

NUTRIWAY Chewable Lecithin E är ett kosttillskott med E-vitamin och lecitin. Den här produkten innehåller en ypperlig kombination av naturligt utvunna E-vitaminer och lecitin. Lecitin är ett naturligt utvunnet emulgeringsmedel för fettämnen. De här välsmakande tuggtabletterna är sötade med honung och smaksatta med johannesbröd och naturligt utvunnen smak av lönnsirap och valnötter. E-vitamin bidrar till att skydda cellerna mot oxidativ stress.

Innehåller: 110 tabletter

Röker du, äter friterad eller fet mat, solar du mycket eller dricker alkohol? Kanske tränar du mycket eller följer en strikt diet som exempelvis en vegetarisk, vegan eller fettsnål kost? Då är du kanske intresserad av att öka ditt antioxidantskydd mot skador från fria radikaler.

Fria radikaler är molekyler som saknar en elektron, vilket gör dem instabila. Dessa uppstår oftast under ämnesomsättningen eller genom immunsystemet, men även miljöfaktorer som förorening, cigarettrök och bekämpningsmedel kan skapa fria radikaler, precis som också åldrandet gör. De fria radikalerna försöker ersätta sin "förlorade elektron" genom att hitta stabila molekyler och ”stjäla” deras elektroner. Därmed skapas en dominoeffekt.

Hur fungerar de? Antioxidanter är molekyler med en ”extra” elektron. Genom att ge bort sin extra elektron neutraliseras de fria radikalerna och omvandlas då tillbaka till normala syremolekyler. Därmed förhindras denna skadliga kemiska kedjereaktion.

NUTRIWAY™ lecitin-E är en rik kompletterande källa av E-vitamin och lecitin, en fosfolipid som används av varje cell i vår kropp. E-vitamin uppstår i åtta naturliga kemiska former, vissa absorberas dock bättre av våra kroppar än andra. NUTRIWAY lecitin-E innehåller endast d-alfa-tokoferol som är den mest aktiva formen av E-vitamin i vår kropp.

Lecitin från sojabönor är ett emulgeringsmedel från fettämnen. Lecitin är också en bra källa till kolin, som ibland kallas för B-vitamin, och linolsyra, som är en viktig fettsyra. Detta är särskilt intressant för idrottare eftersom kroppens metabolism skapar fria radikaler under konditionsträning. Kosttillskott av E-vitamin är därför särskilt viktigt för personer som tränar regelbundet. E-vitamin bidrar till att skydda cellerna från oxidativ stress, samt skyddar DNA, proteiner och lipider från oxidativa skador.

Egenskaper:

  • Bidrar till att skydda cellerna mot oxidativ stress
  • Innehåller naturligt lecitin från sojabönor och E-vitamin från vegetabilisk olja
  • Lättuggade tabletter både för barn, och för vuxna som har svårt att svälja tabletter
  • Sötade och smaksatta med honung, johannesbröd och naturligt utvunnen smak av lönnsirap och valnötter
  • Inga konstgjorda sötningsmedel, färgämnen, smakämnen eller konserveringsmedel har tillsatts

Rekomenderas till:

  • Personer som skydda cellerna mot oxidativ stress med hjälp avE-vitaminer, t.ex. personer som lever ett stressigt liv eller som bor på platser med mycket föroreningar
  • Alla som vill komplettera kosten utan konstgjorda smak-, färgämnen och konserveringsmedel
  • Diabetiker, eftersom kalori- och kolhydratinnehållet är obetydligt
  • Glutenallergiker, då produtken är glutenfri

Rekomenderas dos:
En tuggtablett om dagen, helst i samband med måltid